Kako se motivirati [za delo od doma preko interneta]

Vsak izmed nas se tu in tam znajde v situaciji, ko izgubi vnemo in zagon za delo, šport, nove poslovne in podjetniške izzive in “premik naprej”. Zato smo za vse tiste, ki ste morda ta trenutek v tej situaciji, pripravili spodnje nasvete kako se motivirati.

Spodnji nasveti za to kako se motivirati so povzeti na podlagi prakse avtorjev zapisa, ki že več let izvajamo svoj posel preko interneta od doma, so pa med nasveti za motivacijo prikazani tudi primeri nekaterih poslovnih partnerjev katere smo povprašali za nasvete kako sami motivirajo sebe in svoje ekipe za delo in doseganje svojih poslovnih rezultatov.

Kaj boste našli v tem zapisu….

Kako se motivirati za delo od doma

Pravijo, da je najlažja motivacija t.i. notranja motivacija (vir 1) – to je vzgib, ki nas “od znotraj” žene, da se premaknemo in, da se podamo k doseganju novih rezultatov in izboljšav. Nihče nas ne more pravzaprav tako motivirati kot lahko motiviramo sami sebe, a, da bi uspeli motivirati sami sebe, obstajajo tudi različni prijemi, ki nam k poti do lastne motivacije, pomagajo in olajšajo pot.

Za to kako se motivirati za delo od doma, obstaja več prijemov:

Kako vzpostavite rutino in disciplino

Rutinska dela, ki jih od doma, morate opraviti redno, bodisi, da gre za vašo podjetniško zgodbo ali posel ali gospodinjska dela, je mogoče dosti lažje opravljati, če so načrtovana vnaprej.

Ko človek izgubi lastno motivacijo, ga najlažje in najhitreje naprej poženejo dela, ki jih moramo opraviti. Če se npr. ukvarjate s podjetništvom, je najlažje priti do lastne motivacije, tako, da imate izdelan načrt/rutino del, ki jih morate opraviti npr. za lastne stranke. Aktivnost in delo za stranke pa zagotovo prineseta drugačno energijo in voljo tudi za ostala opravila, ki jih je potrebno opraviti zase.

Poglejte primer:

Na naši spletni strani sodelujemo s številnimi podjetji, ki delujejo preko interneta, prodajajo preko spletnih trgovin, itd… Imeti motivacijo za podjetništvo in delo od doma na internetu, je še posebno velik izziv, saj so doma prisotni številni “moteči” faktorji za delo, ki sicer lahko močno vplivajo na to, da potrebna dela, odložimo ali se jih sploh ne lotimo.

NAMIG: Če delate do doma in potrebujete motivacijo za delo, bo k večjemu učinku, pripomoglo to, da najdete svoj prostor za delo. Če si ne morete urediti domače pisarne, pa si zagotovo lahko omislite delovni, pisarniški kotiček (ki ga, če ne gre drugače, zastrite s premično, predelno steno). Za tiste, ki izvajate podjetništvo preko interneta od doma (npr. digitalni marketing), priporočamo nasvete za podjetnike, na povezavi.
Če ste v svoji podjetniški zgodbi, šele na zečetku poti, vam k večji učinkovitosti pri vašem delu, lahko koristi tudi zapis Kako digitalno oglaševati, če šele začenjate svoj nastop na spletu.

Spletna trgovina Pohištvo123.si preko interneta že vrsto let prodaja pohištvo. Dnevno motivacijo za delo zanje iz naše strani najdemo tako, da imamo (tudi v pogodbi o sodelovanju) zapisan DNEVNI načrt za izvajanje aktivnosti, ki so potrebne, da spletna trgovina, napreduje pri svojem poslovanju in prodaji.

Dodatno motivacijo za delo pa boste našli, če boste delo od doma, za svoje stranke tudi evidentirali.

Spodaj lahko vidite primer evidentiranja dnevnih del za spletno trgovino Pohištvo123.si, pri tem ko jim pomagamo njihovo spletno trgovino s programom pohištva pisalnih miz, “potiskati” na prvo stran Googla (sicer pa vse ostale dni, ko ne potiskamo “pisalnih miz”, na prvo stran Googla dvigujemo še ostali njihov prodajni program, npr. vzmetnice, jedilne mize, itd….)

kako se motivirati vodenje evidence del
Na sliki so prikazane evidentirane aktivnosti za “potiskanje” spletne trgovine Pohištvo123.si na prvo stran Googla za pisalne mize. Vmesni dnevi med eno in drugo aktivnostjo so namenjeni dvigovanju ostalih prodajnih programov zraven pisalnih miz. K temu kako se motivirati zelo pomaga dnevna rutina in evidentiranje aktivnosti.

Če ste sami lastnik speltne trgovine ali razmišljate kako bi sami, preko svoje lastne spletne trgovine, delovali od doma, vam za uspešno in učinkovito prodajo preko spleta, lahko koristijo tudi primeri iz prakse.

Kako si, namesto velikih, postavite, majhne, etapne cilje

K bolj učinkoviti lastni motivaciji vas bo namesto, veliko potezno zastavljenih načrtov in ciljev, bolj navduševalo doseganje majhnih, etapnih in vmesnih zmag.

Še posebej, če iščete odgovore kako se motivirati za samostojno podjetništvo, vam bodo 100% prišli prav zapisi na Omega3.si. V njih boste našli npr. napotke kako dosežete majhne zmage (v podjetništvu) npr. s pisanjem člankov za druge, kako drugi delajo na internetu in od doma, kako odprete spletno trgovino in na sploh vse kar je povezano v podjetništvom v Sloveniji.

Podjetništvo in motivacija potrebna za podjetništvo je sestavni, če ne že najbolj pomemben korak, ki ga je potrebno osvojiti, če želite biti pri svojem delu, uspešni. Kako motivirati sebe je samo del “sestavljanke” za katero morate najti odgovor, saj je povsem mogoče, da boste vsvoji podjetniški zgodbi morali najti tudi odgovore na to kako motivirati tudi svojo ekipo in bodoče zaposlene.

Kako motivirati druge za delo

Če izvajate delo preko interneta v ekipah, je povsem možno, da motivacijo za delo, občasno ali redno, izgubi del ekipe ali (Bog ne daj) kar cela ekipa.

Kako motivirati druge za delo…

Tisti, ki ste podrobno prebrali prvo poglavje, zgoraj, boste ugotovili, da je najlažje motivirati druge za delo tako, da imamo lastno izkušnjo kako je uspelo motivacijo doseči nam samim.

Najlažje motivirate druge za delo tako, da sami ostajate navdušeni in motivirani za delo, to navdušenje pa delite s svojimi sodelavci (pri čemer pa ste pozorni na posameznike v skupinah, ki “zavestno” ne želijo delati).

vsakemu se kdaj pripeti, da za svoje delo ni motiviran. To lahko tolerirate, če se zgodi enkrat ali dvakrat. A, če v svojih ekipah najdete “redne molje”, ki s svojo demotivacijo lahko vplivajo na motivacijo ostale ekipe, morate te člene v ekipi, čimprej odstraniti. To je vaša naloga.

Sicer pa so metode za motivacijo drugih razmeroma enostavne:

 • določite naloge in cilje jasno in dosegljivo. Nič ne pomaga, če navdušujete druge k doseganju nerealnih ciljev.
 • postavite jasen načrt aktivnosti
 • spremljajte dnevne aktivnosti
 • omogočite pavze
 • omogočite majhne pozornosti ob doseganju etapnih ciljev
 • poskrbite za deljenje dobrih praks znotraj ekip
 • poskrbite za ustrezno nagrajevanje

Spodaj si lahko ogledate primer motivacije ekipe za izvajanje aktivnosti enega izmed naših poslovnih partnerjev…

Če želite motivirati druge, bo ena izmed vaših nalog, kot vodja del, tudi ta, da vnaperj “vidite” nove cilje, ki jih je potrebno doseči. Sicer se vam lahko pripeti, da, ko bo nek vmesni cilj dosežen, da motivacija za bodoče cilje, izgine.

Kako in kdaj načrtujete nove cilje [primer spletna trgovina Sanjski-Sopek.si]

Za spletno trgovino Sanjski-Sopek.si smo v januarju postavili cilj priti na prvo stran Googla, z darili za materinski dan, pred materinskim dnevnom samim.

V dnevih pred materinskim dnevom, smo s trgovino Sanjski-Sopek, dosegli zastavljene cilje:

kako motivirati druge

Berite naprej….

Še preden (kak mesec prej) smo dosegli rezultate s katerimi smo s spletno trgovino Sanjski-Sopek.si, ciljali za obdobje okrog materinskega dneva, smo se že pogovarjali in načrtovali cilje za obdobje po materinskem dnevu.

Nov načrt je spletno stran Sanjski-Šopek.si pripeljati na prvo stran Googla, tudi z ključno besedo “poročne lokacije” (s katero smo trenutno 13.)

NAMIG: Postopek za dvigovanje spletnih strani in spletnih trgovin, na prvo stran Googla, se imenuje optimizacija psletnih strani. O t.i. SEO optimizaciji spletnih strani, pišemo na povezavi in v članku Optimizacija za iskalnike.

Kako se motivirati, ko nimamo volje

Če nimate volje za delo od doma (preko interneta), zraven zgornjih napotkov, k ponovni motivaciji, pomagajo tudi naslednje metode:

 • pokličite in povprašajte druge kako jim gre (ni narobe, če nekaj energije počrpate, občasno, od drugih). Navsezadnje nemalokrat motivirate vi druge, naj torej enkrat za spremembo, drugi motivirajo vas.
 • če nimate volje, poskušajte znova najti svoj zakaj. Eden najpogostejših razlogov zakaj izgine motivacija je preprosto v tem, da se je izgubil odgovor zakaj počnete karkoli pač počnete. Pojdite v naravo, vzamite si čas in preprosto razmislite o razlogih zaradi katerih ste se lotili preteklih projektov. Poskušajte najti čim več razlogov, ki so vas v preteklosti gnali k delu.
 • če nimate volje za delo, vizualizirajte svojo pot do cilja in poskušajte si predstavljati kako bo, ko bo cilj dosežen. To “afirmacijo” izvajate redno, večkrat na dan.
 • k motivaciji, ko ni volje, močno pomaga početje reči, ki nam dajejo energijo. Šport, gibanje, sprehod, delo v naravi ali na vrtu, brez občutka krivde, ker ne delamo, vam lahko zelo pomaga k izboljševanju motivacije.

Kako najti motivacijo za največje izzive

Ena izmed najpogostejših ovir, da sploh izvedemo kakšne premike, so nekateri poslovni in delovni izzivi, ki so v naši karieri, največji.

S spodaj opisanim primerom vam pokažemo zakaj so ravno največji izzivi lahko tudi največja motivacija za delo….

Varčevanje-energije.si

Eden izmed naših poslovnih partnerjev, Varčevanje-energije.si, ki na spletu kot medijski portal, nastopa že debelih 15 let, je hkrati tudi Ena izmed največjih splEtnih strani, s skupno, čez 10.000 zapisanimi vsebinami. Za tak projekt na področju izboljševanja učinkovitosti njihovega digitalnega marketinga, je nujno najti ustrezno, dolgoročno motivacijo, saj 10.000 in več url naslovov ni ravno mačji kašelj izpopolnjevati in izboljševati. Ne za veliko, kaj šele za majhno digitalno agencijo.

Projekta Varčevanje-energije.si, smo se lotili tako, da smo projekt razdelili na več etapnih ciljev. Najprej smo sestavili načrt tematik, ki se jih moramo lotiti najprej, nato pa načrt povezali v projekcijo rezultata, ki se bo zgodil, ko bo delo na projektu Varčevanje-energije.si, enkrat zaključeno.

Če je vaš izziv za delo strašansko velik in vključuje aktivnost večjega števila ljudi, predvidite v aktivnosti tudi redna srečanja, komunikacijo in pogovore med vsemi udeleženimi, saj boste le tako, vse vpletene dobili na isto valovno dolžino (kar je predpogoj za premikanje projektov proti novim ciljem).

Z lastniki spletnega medijskega portala Varčevanje-energije.si, smo v kontaktu vsak teden in skupaj usklajujemo potrebne aktivnosti ter spremljamo izvajanje nalog za doseganje rezultatov.

V bistvu, pa potrebne aktivnosti, vsaj na področju internet marketinga, niso tako težke, kot zgledajo na prvi pogled. Boljša uvrstitev npr. njihovega url naslova za ceno toplotnih črpalk ne zahteva nič drugega kot bolj kakovostno predstavitev cenika za toplotne črpalke. Namesto zgolj enega poglavja, ki v url naslovu, govori o cenah toplotnih črpalk, izvedemo vsebino v kateri bodo cene toplotnih črpalk, prikazan bolj pregledno in razmljivo.

kako se motivirati za velike izzive

NAMIG: Motivacija za delo preko interneta na velikih projektih naj bo OBVEZNO sestavljena iz majhnih, etapnih ciljev (ki jih razumejo tudi veliki naročniki). Če vas mika delo preko interneta, motivacije za to delo pa ne najdete, poskušajte poiskati dodatno/novo delo in nove izzive preko spleta. Vodnik za hitro iskanje ustreznega dela na spletu, najdete na povezavi.

Kako se motivirati in tehnike motivacije

O najrazličnejših metodah za motivacijo zaposlenih (in tudi motivacijo samega sebe), smo pisali tudi v prispevku na povezavi.

K motivaciji pomaga REDNA rekreacija in gibanje na prostem

Najboljša tehnika za motivacijo je načrtno gibanje in šport. Ukvarjanje s športom in “prisiliti” se gibati sproža boljši krvni obtok, če pa nam uspe redno gibanje in rekreacijo v svojo dnevno rutino, postaviti kot našo, novo, redno disciplino, pa smo lahko prepričani, da bo skozi rekreacijo, prišla tudi motivacija, za druge, delovne in poslovne izzive.

Za motiviranje samega sebe ni treba, da se včlanimo ravno takoj v fitness in začnemo z rednim obiskovanjem fitnesa (saj je navsezadnje tudi za to potrebna motivacija), ampak za začetek že zadošča, da obiščemo zunanji fitnes v bližini in tam naredimo nekaj vaj. Za začetek zadošča, da na zunanjih, urbanih igralih, vadimo dva do trikrat na teden.

Kdor vzpostavi 3 krat tedensko redno vadbo, najmanj eno uro, lahko zase že trdi, da ima disciplino pri rekreaciji. Redni vaditelji na urbanih igralih in zunanjih fitnes napravah, sigurno poznate slovensko podjetje Kreal d.o.o., ki v Sloveniji, postavlja urbana igrala, ravno s tem namenom, praktično v vseh večjih mestih in vaseh.

Pogovor s partnerjem

Pri nekaterih, ena izmed bolj obravnavanih in sprejetih metod za motivacijo samega sebe, pri drugih pa ena izmed najmanj sprejetih metod za motivacijo, je pogovor s partnerjem oz. družinskimi člani.

Pogovor o demotivaciji, nenavdušenju in pomanjkanju energije, pri marsikom lahko preprosto pomaga k motivaciji, že, če ga opravimo s partnerjem. Partnerji so prvi, ki znajo slišati in razumeti tegobe, ki povzročajo demotivacijo, je pa res, da pri marsikom pogovor s partnerjem že dolgo več ni na prvem mestu. Zato pa tudi do demotivacije pride.

Če je par mlad, lahko k novi energiji in motivaciji, močno prispeva sprememba trenutnega položaja. Zakaj ne bi par, ki nima energije, sprejele nekega novega izziva, se npr. zaroči, poroči, odpravi na skupen, daljši dopust, odkriva svet, itd…. Partner, četudi nanj za potrebe motivacije, včasih najkasneje pomislimo, lahko pomeni novo energijo in motivacijo – še posebej, če sta si partnerja v uteho in z neko novo, večjo odločitvijo, motivirata drug drugega. Mnogo zaročencev in poročencev poroča, da so s sklenitvijo poročne zveze dobili povsem nov zagon in elan za ustvarjanje in delo.

Že, če ste “samo pomislili” v to smer, naredite še, droben, naslednji korak in preglejte zaročne prstane. Morda… kdo ve…

Viri in dodatne informacije:

1 – Brst psihologija – Kaj je motivacija
2 – Ostali naši članki za motivacijo (in poslovne, prodajne izzive)

75 Replies to “Kako se motivirati [za delo od doma preko interneta]”

 1. fast shipped viagra from canada

  Kako se motivirati [za delo od doma preko interneta]

 2. generic ventolin

  Kako se motivirati [za delo od doma preko interneta]

 3. ciprofloxacin virus

  Kako se motivirati [za delo od doma preko interneta]

 4. naltrexone

  Kako se motivirati [za delo od doma preko interneta]

 5. tylenol purchase online

  Kako se motivirati [za delo od doma preko interneta]

 6. buy chloroquine online

  Kako se motivirati [za delo od doma preko interneta]

 7. where to buy hydroxychloroquine

  Kako se motivirati [za delo od doma preko interneta]

 8. viagra 100 mg tablet

  Kako se motivirati [za delo od doma preko interneta]

 9. online cialis

  Kako se motivirati [za delo od doma preko interneta]

 10. viagra overnight shipping

  Kako se motivirati [za delo od doma preko interneta]

 11. generic cialis 20mg

  Kako se motivirati [za delo od doma preko interneta]

 12. best time to take viagra 50mg

  Kako se motivirati [za delo od doma preko interneta]

 13. effects of 150 mg of viagra

  Kako se motivirati [za delo od doma preko interneta]

 14. buy hydroxychloroquine online

  Kako se motivirati [za delo od doma preko interneta]

 15. allergic reaction to cialis

  Kako se motivirati [za delo od doma preko interneta]

 16. droga5.net

  Kako se motivirati [za delo od doma preko interneta]

 17. who will prescribe hydroxychloroquine

  old aqueous humor rapid

 18. keto diet and hypothyroidism https://ketodietplanus.com/

 19. what to write my college essay about https://student-essay.com/

 20. sex card games to play with your boyfriend https://sexgameszone.com/

 21. gay mature men dating site in palm springs california https://gay-buddies.com

 22. the best gay christian dating app https://speedgaydate.com

Comments are closed.