Povpraševanje uporabnikov Hotel TV po televizorjih z velikim zaslonom še naprej narašča

Povpraševanje uporabnikov Hotel TV po televizorjih z velikim zaslonom, po pričakovanju, narašča. Hoteli za za namestitev takšnih televizorjev odločajo tudi zato, ker so tovrstni televizorji vedno varčnejši in zmanjšujejo stroške. Omeniti je treba tudi, da se število prodanih “velikih” Hotel TV televizorjev (večjih od 55 centimetrov) hitro povečuje. Pred nekaj leti so 55-palčni televizorji bili redkost, zdaj pa postajajo skoraj nujni. Izpolnjujejo pričakovanja potrošnikov in njihove zabavne izkušnje v hotelski sobi.

Povečanje velikosti zaslona zahteva večje zmogljivosti sistemov in kvalitetnejše vsebine. Danes so nekateri TV-modeli v manjših velikostih še vedno na voljo v ločljivosti slike le 720p, standard za potrošnike pa se zdaj dviga na polno HD ločljivost 1080p. Kakovost slike je v Full HD ločljivosti 1080p zadovoljiva. So pa televizorji Ultra High Definition (UHD) ali 4K, kot jim tudi pravimo, z resolucijami do 3840 × 2160, že dosegli znaten delež na trgu. Pričakuje se, da bo prodaja televizorjev UHD hitreje rasla, ko bo na voljo tudi več vsebin v UHD kvaliteti.

Več informacij o IPTV sistemih najdete na Nevron.eu.

Povpraševanje uporabnikov Hotel TV po televizorjih z velikim zaslonom
Prav povpraševanje uporabnikov Hotel TV po televizorjih z velikim zaslonom je poskrbelo za to, da so moderne hotelske sobe opremljene z velikimi HD televizorji.

Televizor, privlačen za oko, lahko naredi močan prvi vtis in je pogosto osrednji del prostora. Kakovostni aparati so lahko enako pomembni pri oblikovanju začetnega vtisa gosta. Vsej toliko, kot ostalo, kar ponuja hotel.

Estetika v starosti britevnih tablic in pametnih telefonov z ekspandiranimi steklenimi zasloni na dotik, kupci natančno prepoznajo tanke zaslone in minimalne okvirje (okvir, ki obdaja televizijski zaslon) z vrhunsko tehnologijo in razkošje. Talne obloge imajo tudi dodatne ugodnosti za hotele z že obstoječimi napravami, saj lahko zagotovijo precej višje razrede televizijskih velikosti nad starejšimi televizorji, ki jih nadomeščajo, ne da bi povečali celotne dimenzije naprave. Kombinacija izjemno tanke plošče, ki je povezana s tanko TV profilom, ustvarja videz “plavajoče slike”, ki je združena z optimalno postavitvijo in velikostjo zaslona, ​​gostje bodo v svojih prostorih skoraj v bližini kinematografskih medijev.

Povpraševanje uporabnikov Hotel TV po televizorjih z velikim zaslonom

Uporabnikom hotelskih storitev morajo biti na voljo storitve brez napak. Poškodovana, slabo delujoča ali pa celo nedelujoča televizija ni samo nevšečnost. Soba, v kateri se nahaja slab aparat, ne bi smela biti na voljo za rezervacijo. Vodilni ponudniki hotelskih storitev, za ustvarjanje ugleda, sodelujejo s proizvajalci, ki ponujajo le visoko kakovostne in zanesljive komponente. Nekatera izmed najbolj znanih in tudi najbolj zanesljivih so Samsung 3, Philips 2 in LG 3.

Najnovejše naprave, osredotočene na gostoljubje, imajo zmogljivosti za povezovanje s pametnimi aparati, ki jih uporabljajo gosti. Preko njih lahko dostopajo in prikazujejo vsebino, brez dodajanja dodatne strojne opreme, kot je set-top box.

Tradicionalno je bila v televizorje v preteklosti vsebina dostavljena preko koaksialnega kabla. Številni hoteli še danes uporabljajo “zastarelo” infrastrukturo. Koaksialni priključki so, preprosto gledano, v bistvu cev, ki oddaja enosmerno radijsko frekvenco (RF) in zelo malo zmogljivosti za interakcijo med uporabniki in upravljanje informacijskih tehnologij. Je pa s prihodom možnosti IP-ja prek Coax-a, možno nadgraditi tudi takšno infrastrukturo.