Zakaj je pomembna celostna grafična podoba

Zakaj je pomembna celostna grafična podoba vam bo jasno še preden boste članek prebrali do konca.

Zakaj je pomembna celostna grafična podobaCGP, corporate identity, celostna podoba, logotip, imidž ali pa image, dodana vrednost, in še kak pojem za po vrh slišite, ko se usedete za mizo s kreativnimi direktorji in »account managerji«, če ste si najeli agencijo.

In potem se premlevanje agencijskega aparata začne in čez pol leta, po mnogih sestankih imate pred sabo svoj lasten, sveže iz tiskarne prispel in še topel CGP priročnik.

Bravo! Tako se dela. Vi ste se že odločili v investicijo v svoj posel in vam pravzaprav tega članka ni treba brati do konca.

Torej, zakaj je pomembna celostna grafična podoba in kaj boste z njo je vprašanje (za milijon evrov ..dolarjev …frankov – izberite) s katerim se spopada mnogo podjetnikov –  majhnih, srednje velikih i tudi tisti ta veliki včasih.

Dodatne informacije o celostni grafični podobi: Proteam

V parih točkah, ki sledijo boste našli razlago zakaj je pomembna celostna grafična podoba

1. z celostno grafično podobo se boste ločili od konkurence

2. to je prav gotovo pomemben razlog, ker … če bo CGP narejna dobro, boste tudi opazni

to je torej 2. razlog: vidnost

3. če ste bili modri in ste najeli izkušenega grafičnega oblikovalca inagencijo (ali pa ne – ker agencija nikakor ni pogoj za vrhunsko kakovost in še zdaleč ni agencija garancija za dober dizajn in dobro celostno grafično podob – #najemajte-premišljeno) >> torej, če ste to storili, potem bo vaša CGP pozitvino vplivala na vaš imidž, na vtis, ki ga želite pustit pri svojih kupcih.

4. in ne samo to –  zaradi premišljene grafične podobe in morda tudi slogana je velika možnost, da bo vaš produkt (ali pa vi) postal(i) nepozabni

5. in…ne samo to! Ko bo vaš potencialni kupec rabil to kar ponujate, se vas bo spomnil in…

6. ..ne samo to! Želel si bo kupiti pri vas

Rabite še kakšen razlog?

Je pa zanimiv tale filmček spodaj, ki govori o pomembnosti CGP (celostne grafične podobe). Vabim vas, da si ga ogledate:

Primeri iz prakse:

 

Oznaka besedila: Zakaj je pomembna celostna grafična podoba