Uradni prevajalci dokumentov

Pod izrazom uradni prevajalci dokumentov, razumemo osebe in podjetja (1), ki so uvrščena v imenik sodnih tolmačev in pravnih prevajalcev, njihove usluge pa največkrat potrebujemo za sodne prevode vseh uradnih dokumentov, ki jih potrebujemo ponavadi, največkrat v tujini: oporoke, policijski zapisnik, izpis iz sodnega registra, rojstni list, spričevalo, raznorazna potrdila (nprč o zakonskem stanu), dovoljenja (delovna,..), vize,…pooblastila, ipd…

Seveda nas uradni prevajalci dokumentov, največkrat zanimajo, iz naše bližnje okolice, saj si želimo prevoda svojih uradnih dokumentov, v bližini svojega doma. Slednje je namreč povezano s hitrostjo prevoda, hitrim usklajevanjem detajlov ter tudi samimi stroški prevoda uradnih dokumentov.

Zato se ne gre čuditi, da uradno prevajanje dokumentov, preko iskalnika Google iščemo najpogosteje kar v povezavi z lokacijo, kjer se naročnik prevoda, tudi nahaja:

Uradni prevajalci dokumentov v okolici Ljubljane, ki pa delujejo tudi širše po celotni Sloveniji, so naslednji:

Jezikovna agencija, agencija INT d.o.o., se nahaja v Bežigradu, Ljubljana, za gospodarskim razstaviščem na Valjhunovi 11, v Ljubljani, sicer pa na področju prevajanja ponujajo prevajanje uradnihdokumentov v več kot 95 svetovnih jezikov. Hkrati imajo izdelan edinstven sistem prevajanja za hitrejše, lažje in bolj varno naročanje prevodov (TAIA), ekipo jezikovne agencije pa zraven soustanoviteljev, Matije in Marka, sestavljajo še direktor podjetja Matevž in asistentka v marketingu Špela. Dodatno sta v ekipo vključeni še vodja poslovnih programov in koordinator prevajanja.

Uradni prevajalci dokumentov

Med ostalimi uradnimi prevajalci dokumentov iz Ljubljanskega konca so znane še jezikovne agencije Poliglot, Ibidem in Multilingual Pro.

Sistem za prevajanje TAIA:

Uradni prevajalci iz okolice Maribora so: Eurocomit, Valerija Jerman, Milojevič Gorica, Javornik Katja, Kramberger Kirbiš Alja in drugi….

Uradni prevajalci dokumentov na področju Celja so: Zapušek Brina, Hribar Košir Aleksandra, Čanji Peter in Gorenšek Slavica.

Uradni sodni prevajalci na Primorskem in na obali so: Rajič Zorka in Szabo Peter

Na Gorenjskem, so uradni sodni tolmači in prevajalci: Petač Mateja, Kavčič Breda in Marondini Viktoriya.

Celoten seznam cseh stalnih sodnih tolmačev in pravnih prevajalcev Slovenije se nahaja na povezavi, ki smo jo naredili na začetku tega prispevka.

27 Replies to “Uradni prevajalci dokumentov”

Comments are closed.