Poročni fotograf o božičnem fotografiranju v fotografskem studiu

Poročni fotograf o božičnem fotografiranju v fotografskem studiu

Božično fotografiranje v fotografskem studiu je lahko prav posebna izkušnja za vsakega otroka, ki ga pripeljete k meni. Res je, da sem večino leta izključno poročni fotograf se pa vsake toliko prelevim tudi v družinskega fotografa. Ravno po fotografiranju porok sem dobil največ povpraševanj po fotografiranju otrok in družinskih fotografiranjih. Tako se je s časom razvila ideja o božičnem fotografiranju.

Sam za božič vedno znova poskusim pripraviti res čarobni ambient v svojem studiu. Vem, da je za otroka lahko fotografiranje stresno. Če je vse skupaj organizirano preveč hladno in serijsko se otroci ponavadi ustrašijo in se na celotnem fotografiranju ne sprostijo. Zato sem se jaz odločil, da božična fotografiranja vsako leto malce spremenim in jih tako vsako leto naredim zanimiva za naše otroke!

bozicno-fotografiranje-v-fotografskem-studiu-porocni-fotograf (1)

Dve fotografski sceni za božično fotografiranje

V lanskem letu sem se odločil za dve fotografski sceni za božično fotografiranje v fotografskem studiu. Ena je bila čisto preprosta scena z belim ozadjem. Za usesti sem imel postavljeno kar veliko žimnico prav tako oblečeno v snežno belo rjuho. V ospredju pa je prostor zapolnjevalo nekaj božičnih dodatkov. Majhna okrašena smrekica, pa lepo zavita božična darila, ena steklena posoda polna božičnih okraskov… Na tej sceni tudi osvetlitev ni bila nič kaj kompleksna.

Drugo sceno za božično fotografiranje pa sem imel postavljeno bolj v stilu lesene gorske koče. Torej za ozadje sem izkoristil leseno ozadje, ki ga drugače uporabljam na poročnih sejmih. Na obeh straneh pa sem ga razširil z blagom, ki ga drugače uporabljam kot fotografsko ozadje. Tako sem sceno razširil skoraj čez celoten studiu. Ker imam na eni strani bel podporni steber sem ga oblekel v črno in okoli njega ovil novoletne lučke. Tako sem iz motečega stebra naredil dodaten zanimiv element. To sceno pa se zapolnil z vsemi mogočimi igračami, darili, smrekami in smrekicami, božičnimi nogavicami itd… Ta scena je čisto za res bila raj za vsakega otroka, ki je prišel na fotografiranje. Vse kar je bilo prisotno je bilo tudi namenjeno igranju ob katerem so se otroci sprostili. Tako res nismo imeli težkega dela pri animiranju in pripravi otrok na lepe božične fotografije.

Porocni-fotograf-o-bozicnem-fotografiranju-v-fotografskem-studiu

Termini za božično fotografiranje

Božično fotografiranje v fotografskem studiu vam lahko ponudim toliko ceneje tudi zato ker v ene dnevu opravim tudi do deset fotografiranj. Za razliko od družinskega fotografiranja, ko si vzamemo dosti več časa in vsako fotografiranje organiziramo ločeno. Ravno zato tudi družinsko fotografiranje stane malce več kot božično fotografiranje.

druzinsko-fotografiranje

Prve termine božičnega fotografiranja organiziram že v novembru, ker če želite dobiti vaše božične fotoknjige pravočasno jih je potrebno tudi naročiti pravočasno. So pa termini organizirani tudi še v prvih treh tednih decembra.

Dodatna ponudba po božičnem fotografiranju

Kot dodatno ponudbo na božičnem fotografiranju si lahko zaželite natisnjene fotografije, fotoknjige, foto albume, koledarje, magnete in še in še! Vse bomo naredili za to, da boste lahko z izvirnim darilom obdarili tudi stare starše, tete in vse ostale drage osebe vaših otrok. Tisti, ki si želite naročiti dosti dodatne ponudbe se morate odločiti za zgodnje termine božičnega fotografiranja, da boste svoje produkte dobili še pred božičem.