Osnove angleščine ali kako začeti v angleškem jeziku?

To, da je angleščina enostaven in izredno uporaben jezik ste morebiti že slišali, a prav tako ste v isti sapi najverjetneje, ko ste se začeli učiti osnove angleščine naleteli na morebitne ovire in spoznali, da nekaj kar je preprosto ali enostavno ni nujno, da je oboje hkrati ali pa morebiti niti eno izmed teh dveh.

Slednje je lahko posledica neustreznega pristopa, saj tako kot pri učenju katerega koli jezika zelo veliko vlogo igrajo, poleg morebiti odlično začrtanih ciljev in motivacije, tudi ustrezne metode učenja tujega jezika …

V spodnjem članku vam bom opisala, kako se lotiti osnove angleščine in vam tudi tri moje praktične nasvete, ki vam bodo pomagali pri učenju tega čudovitega jezika.

Osnove angleščine: Prvi koraki pri učenju angleščine …

Učenje tega jezika je lahko izredno naporno, če kot začetniki ne upoštevamo dejstva, da je jezik veščina, ki se je ne da naučiti na pamet ali se je naučiti v izredno kratkem časovnem okvirju.

Obenem se je prav tako neučinkovito učimo, če si jezik prevajamo v materni jezik – v slednjem primeru se ne učimo novih besed v tujem jeziku, ampak v bistvu krepimo vezi med obema jezikoma in kar je še več, krepimo celo svoj materni jezik.

Na dolgi rok pa to nima nobenega pozitivnega vpliva na naše učenje in znanje angleščine – in ne nazadnje na naš govor v angleščini.

Tukaj so moji trije nasveti, kako se lotiti učenja angleškega jezika …

  • Besed se učite v kontekstu in ne posamezno, kar pomeni, da si (če že morate) izpišite celotne stavke in jih berite naglas – pomembno je, da se pri učenju angleščine že od začetka naprej navajate na to, da berete besede naglas, tako jih boste prepoznali, ko jih boste slišali, prav tako pa jih boste vedeli tudi izgovoriti,
  • Pri učenju si ne izpisujte prevodov, ampak besede v angleščini in si prevod zraven rajši kako drugače simbolično označite ali poiščite namesto prevoda sliko – tako boste svoje možgančke navajali na angleški jezik in ne prevajanje iz angleščine v slovenščino,
  • Poslušajte čim več angleščine in vadite svojo uhico na intonacijo in ritem jezika, obenem berite besedila in se učite besedišča na način, ki sem vam ga zaupala zgoraj.
Učenje osnove angleščine je lahko dokaj enostavno, če najdemo ustrezen pristop.

 

Na začetku je pomembna tudi motivacija, cilj in vaše prepričanje o jeziku …

Če boste preveč ali premalo motivirani se lahko zgodi, da ne boste veliko odnesli od angleščine. Prav tako se lahko zgodi, da se ne boste naučili niti osnove angleščine.

Preveč motivacije namreč vodi do tega, da smo premalo zbrani in si ne postavimo dolgoročnih ciljev, medtem ko premalo motivacije pomeni, da nismo zadosti motivirani, da bi naredili prve velike korake k učenju angleščine.

Potem pa je še tu naš odnos do angleščine – tega namreč določajo prepričanja, ki jih imamo o angleščini. Bolj negativna so, težje se bomo angleščine naučili, več blokad in izgovorov bomo našli, da se je ne bomo naučili oziroma vztrajali na tečaju angleščine ali pri učenju besed.

A zato niste sami krivi.

Če ste imeli slabo izkušnjo z angleščino v preteklosti, to ni vaša krivda, prav tako to ne kaže v kakšni meri veste ali ne veste jezika ali celo če ste ali niste talent za jezik.

Napačno prepričanje o učenju tujega jezika lahko usodno vpliva na vaše znanje angleščine.

Pravi pristop je ključen pri učenju jezika …

 

S pravim pristopom k učenju jezika, kar pomeni s pravo izbiro tečaja angleškega jezika , ki vas bo naučil ne le besedišča, ampak tudi, kako se angleščine učiti boste hitro napredovali in boste učinkoviti pri učenju jezika. Obenem se boste hitreje naučili osnov angleščine in vseh veščin.

Poleg pravega pristopa je za učenje osnov angleščine ključen tudi čas. In, ne, s tem ne mislim, da morate sedeti za mizo tri ure na dan – pomembno je samo to, da si redno vzamete 20 do 30 minut časa, poljubno krat na teden in vestno ter redno vadite angleški jezik. Še več, dokazano je, da manj časa prinese boljše rezultate.

 

Se bereva spet naslednjič.