Enodnevni izlet na Krko

Kam na izlet v naši prelepi Sloveniji? Možnosti imamo toliko, da se je resnično težko odločiti. Ste že pomislili na enodnevni izlet na Krko? Priljubljeni so enodnevni izleti po Sloveniji, lahko se podamo na dvodnevni izlet, če nas veseli pohodništvo, se lahko povzpnemo na mnoge prelepe hribe in gore, ki nas obdajajo. Če se sami ne znajdemo preveč v organiziranju izleta, nam to lahko uredijo agencije za organiziranje dogodkov, ki bodo uredile vse potrebno, da bo naš izlet potekal brezskrbno. Zaupate jim lahko svoje želje in cilje, prav tako lahko izrazite ideje za kosilo. Mogoče se boste za kosilo ustavili v kakšni posebni restavraciji, kjer vam bodo postregli z vrhunsko hrano, ali pa se boste odločili za najem prostora, kjer boste s svojo družbo dan zaključili z zasebno zabavo. Lahko se odločite tudi za piknik prostor, kjer se boste družili v bolj sproščenem okolju. Na piknikih so pogosto tudi dogodki za otroke, tako da bo izlet tudi za njih zanimiv in pester.

kam na izlet

Kam na izlet – odločite se za enodnevni izlet na Krko

Ko nimate ideje kam na izlet, vam lahko ponudimo odlično idejo! Odpeljite svojo družino ali prijatelje, na enodnevni izlet na Krko. Na Krki je skupinica otočkov, ki sobivajo s slikovitimi lehnjakovimi pragovi in so čudovito izhodišče za krajše sprehode ali za lažje pohodništvo. Na obeh straneh reke je prijazna gričevnata pokrajina, ki vas bo zvabila med svoje griče. Na enem od otokov stoji grad Otočec, ki je poznan kot edini otoški grad v Sloveniji. Tam že dolgo kraljuje, saj ga v zgodovinskih virih omenjajo že od sredine trinajstega stoletja. V današnjem času je v gradu urejen prijeten hotel, ki ga obdaja veličasten park, v katerem so glavna znamenitost beli labodi grbci.

Glejte še: odlične lokacije za team building delavnice na Hrvaškem in po Sloveniji

Spoznajte domovino cvička

V bližini Krke se nahaja vas Otočec, od koder imate odlično izhodišče za daljši, lahkoten sprehod skozi vinorodno pokrajino, kjer pridelujejo znameniti cviček. Pot na bo zanesla na razgledno pot, ki se imenuje Cvičkova gaz in je speljana po slikovitih vinskih goricah.

Pod Trško goro nam pot prekriža Stari grad, ki je bil v dvanajstem stoletju v lasti stiškega samostana. Mimo gradu se podamo naprej po devet kilometrov dolgi Grajski učni poti. Kmalu nas čaka vzpon na Herinjo vas na Pahi, kjer lahko obiščemo staro Matjaževo domačijo. Tam vam bodo predstavili multimedijsko predstavitev, ki prikazuje zgodovino trte in pridelave cvička. Pot nadaljujemo skozi vas gremo mimo Turna. To je 605 metrov visoka vzpetina, s tem je tudi najvišja vzpetina med Gorjanci in Posavskim hribovjem. Pot nas nato vodi mimo Hmeljškega boršta in kmalu pridemo do gradu Hmeljnik, katerega zgodovina prav tako sega v konec dvanajstega stoletja. To je namig kam na izlet, odpravite se v dolino cvička, ne bom vam žal.

Vir:

Planinska karta Dolenjska
Pohodniške tematske poti