Prehranska dopolnila za obnovo las pri plešavosti

Prehranska dopolnila za obnovo las pri plešavosti lahko izjemno pomagajo moškim v času, ko se njihov testosteron začne spreminjati v dihidrotestosteron. Ta pojav pri moških povzroča tudi povečanje prostate. Odrasla oseba ima na glavi 100.000 las, vsak dan jih izpade kakšnih sto in ponavadi takoj zrastejo novi. A včasih temu ni tako in takrat se, največ pri moških, začne pojavljati plešavost. Mnogi znanstveniki, moškim, ki začnejo izgubljati lase, predlagajo uporabo naravnih prehranskih dopolnil, predvsem so učinkovita prehranska dopolnila rastline palmetta, dvoletnega svetlina, divjega kostanja, preslice, ginka in rožmarina.

prehranska dopolnila

Prehranska dopolnila za obnovo las pri plešavosti

Prehranska dopolnila za lase so najbolje prodajana prehranska dopolnila v Sloveniji, kar ne čudi, saj ima skoraj vsak drugi moški težave s plešavostjo. A ni vseeno, katere dodatke jemljete jemljete. Ko opazite, da se vam začnejo lasje redčiti, najprej poskusite svoj organizem okrepiti z vitamini skupine B, za kar lahko uporabite prehransko dopolnilo b kompleks. Ti dodatki vsebujejo tudi biotin, ki dokazano vpliva na preprečevanje izpadanja las. Poskusite pa lahko tudi z naslednjimi prehranskimi dopolnili, ki jih priporočajo proti izpadanju las:

Prehransko dopolnilo ginko

V neki Japonski raziskavi so objavili, da tinktura ginka pospešuje ponovno rast dlak pri obritih miših. Dodatnih raziskav niso izvedli, a verjetno vam ginko prav gotovo ne bo škodil. Izvleček ginka se najbolj uporablja za okrevanje po kapi in za zdravljenje Alzheimerjeve bolezni, lahko pa ga poskusite jemati tudi proti izpadanju las.

Prehransko dopolnilo preslica

Preslica je zelo cenjena zdravilna rastlina, uporabljamo jo predvsem za odstranjevaje toksinov iz telesa, za uravnavanje telesne teže in za okrepitev las, nohtov in kože. Mnogi posamezniki, ki se borijo proti plešavosti, verjamejo, da kremenčeva kislina v preslici, pospešuje krvni obtok v predelu lasišča in s tem spodbuja rast las.

Kaj lahko še naredimo za svoje lase poleg jemanja prehranskih dopolnil?

Seveda moramo za svoje lase ves čas skrbno skrbeti. Umivamo jih z nežnim šamponom, proti izpadanje lahko poskusite šampon z izvlečki rožmarina, žajblja in timijana. Poleg tega pa lahko poskusite tudi s kakšnim novejšim pristopom. Na tržišču so se pojavili pripomočki, ki pomagajo preprečevati plešavost. takšen izdelek je laserski glavnik proti plešavosti in izpadanju las. Z uporabo diodnega laserja nizke valovne dolžine od 470 nm do 660 nm, boste kmalu opazili spremembe na vaših laseh. Izpadanje las se bo postopoma ustavilo, lasje pa bodo zopet gosti in zdravi. Več o pripomočkih za nego las, si lahko preberete na spletni strani http://www.omega3.si

Viri:

James Duke, Zelena lekarna