Na kaj paziti pri organizaciji team buildinga

Današnji tempo zaposlenih je resnično ubijalski, zato se mnoga vodstva vse bolj poslužujejo organizacije dogodkov, ki jih imenujemo team building. Kjer te dogodke uvajajo na novo, je zelo pomembno vprašanje na kaj paziti pri organizaciji team buildinga. Na izbiro je mnogo oblik, na grobo pa organizacijo team buildinga ločimo na zabavni in strokovni del. Organizacija team buildinga je za vodstvo določena odgovornost, pa naj svoje zaposlene popeljejo na enodnevni izlet, v adrenalinski park, na rafting na Soči, na mini raft ali organizirajo team building igre.

Kaj je zabavni team building?

Kadar določeno podjetje organizira zabavni team building, je ta namenjen predvsem druženju in zabavi. Naloge so ponavadi pripravljene tako, da so udeleženci primorani sodelovati med sabo in se družiti tudi s sodelavci, s katerimi ponavadi nimajo stikov. Zabavni team building ponavadi poteka v naravi, lahko kot enodnevni izleti po Sloveniji, razne zabavne igre z animatorji, ki potekajo na piknik prostorih ali najetih prireditvenih prostorih. Cilj je vedno druženje in zabava udeležencev, kar posledično privede do motivacije za delo.

organizacija team buildinga

Organizacija team buildinga potrebuje skrbno pripravo

Organizacija team buildinga naj bo vedno skrbno premišljena. Motivacija zaposlenih je v vsakem dobro delujočem podjetju prva skrb vodstva, saj samo zadovoljen delavec lahko dobro dela. Na kaj paziti pri organizaciji team buildinga? Organizacija dogodka naj bo skrbno načrtovana in pred samo izvedbo dogodka moramo vedno določiti cilje dogodka. Organizator dogodkov mora sodelovati s predstavniki vodstva in skupaj bodo postavili cilje dogodka, ki bodo postavljeni tako, da bodo v korist podjetja. V mnogih podjetjih imajo zaposleni velike težave v komunikaciji, zato je eden od ciljev organizacije dogodkov, prav gotovo reševanje težav v komuniciranju med zaposlenimi. Motivacija je ključ do uspeha, kar uspešni voditelji zelo dobro vedo. Team building ideje naj bodo vedno predstavljene udeležencem, saj so takšni dogodki namenjeni prav njim. Za izvedbo dogodka lahko organiziramo najem dvorane, piknik prostor, v poštev pridejo tudi prireditveni šotori ali kakšen drug primeren prostor, kjer bo potekala izvedba team buildinga. Važno je predvsem to, da se bodo udeleženci zabavali in družili. Zelo pomembna je tudi animacija, saj mora biti pri sami izvedbi dogodka določen red. Po zaključku dogodka, morajo organizatorji izmeriti učinke dogodka in ugotoviti ali je bil team building uspešen. V ta namen je priporočljivo anketirati udeležence, ki bodo podali kritike in morebitne predloge.

Vir: ETC team building