Zaščita za telefon

Dandanes imajo ljudje vedno boljše in tehnološko dovršene mobilne telefone, ki pa so na žalost iz leta v leto tudi vedno bolj dovzetni za poškodbe, odrgnine in opraskane zaslone. Da bi se lahko uspešno borili proti temu, je za to dobro, da se uporabniki odločijo za raznorazne zaščite.

Zaščita za telefon so lahko različni produkti, ki ponujajo različne oblike varovanja mobilnih naprav. Spodaj si lahko uporabniki svojih prenosnih telefonov preberejo o različnih oblikah le teh:

Zaščitni ovitki:

To je zaščita, ki je  večini primerov izdelana iz TPU (termo poliuretana), je debela kakšen milimeter in je gibljiva in upogljiva, kar ji daje prožnost in ji omogoča, da vpije več energije iz raznih udarcev. Zaradi tega, je taka zaščita za telefon že odličen začetek, če si uporabnik želi zaščititi svoj telefon pred različnimi oblikami udarcev in odrgnin.

Preklopne torbice:

Naslednja oblika zaščite so zaščitne torbice. Le te zaščitijo telefon, še bolje kot ovitki, saj imajo poleg TPU (termo poliuretan) ovitka, okoli mobilnega telefona ovit še dodaten sloj, ki je po navadi iz neke vrste tkanine ali celo usnja. Le ta sloj, kar precej odebeli mobilni telefon, saj mu doda kar nekaj dodatnih milimetrov, vendar pa je zaščita precej večja. Poleg dodatne debeline, pa preklopne torbice nudijo še dodatno zaščito, saj se ena od strani poklopi čez zaslon mobilnega telefona in s tem omogočijo še več varnosti in zaščite pred odrgninami in drugimi oblikami poškodb.

Zaščitna stekla:

Ne glede na to ali se lastniki telefonov odločijo za preklopno torbico ali zaščitni ovitek, je še vedno pomembno, da v vsakem primeru zaščitijo zaslon svojega mobilnega telefona. Zaščitna stekla skupaj z zaščitnim ovitkom ali preklopno torbico tvorijo skoraj popolno zaščito vašega telefona, saj ščitijo zaslon pred praskami in udarci. Ob močnemu padcu telefona na stran z zaslonom, bo steklo vpilo vso energijo tega udarca iz se razbilo, zaslon pod zaščitnim steklom pa bo ostal nepoškodovan. Na ta način si lastniki mobilnih telefonov lahko privarčujejo ogromne količine denarja, ki bi jih drugače morali nameniti za popravilo svoje mobilne naprave. Ko se zaščitno steklo razbije, ga enostavno odstranite in zamenjate z novim.