Team building dogodek – dvodnevni izlet po Krasu

Spodaj je opisana ideja za team building dogodek – dvodnevni izlet po Krasu

Vsa uspešna podjetja za svoje zaposlene redno izvajajo team building dogodke, ki se odvijajo v raznih oblikah. Najpogostejše so team building igre, za katere se lahko najame piknik prostor, dvorana ali pa se udeležence povabi v hotel, apartmaje ali pa samo na enodnevni izlet. Stroka pravi, da so team building dogodki najbolj učinkoviti, če se odvijajo dva dni ali več, zato se vodilni pogosto odločijo za dvodnevni izlet. A kam na izlet? Možnosti je neskončno, a ker naj bi team building za podjetja izvajal programe, ki zaposlene motivirajo in imajo točno določen cilj, je smiselno, da se izlet izvede na lokacijah, ki so zanimive, drugačne in atraktivne. Takšen izlet je prav gotovo izlet po Krasu. V ETC Adriatic ponujajo izlet po Krasu, kjer vas popeljejo po glavnih znamenitostih, seveda ne manjka ogled Lipice in degustacija terana in pršuta.

Tak izlet je še posebej primeren za podjetja iz Hrvaške, ki so zainteresirana za team building dogodke.

Team building dogodek – dediščina Krasa

Ko se vodilni odločajo za izvedbo teambuilding dogodka, izvajalcu programa pogosto izrazijo svoje želje in predloge, ki so jih pregledali skupaj z zaposlenimi. Kadar se odpravljamo na Kras, se moramo vsekakor ustaviti v Lipici. Kobilarna Lipica je ena najstarejših kobilarn na svetu, obiskovalci spoznajo njihove čudovite konje lipicanske pasme, ponujajo pa tudi različne programe, kjer bodo spoznali dediščino Lipice in čudovito urejeno posestvo. Svetovno poznana je predstava Lipiške klasične šole jahanja, ki je nikakor ne smete zamuditi. Udeleženci teambuilding dogodka, pa se bodo zagotovo razveselili tudi ogleda muzeja Lipikum.

team building

Glavna tema izleta po Krasu – zgodovina, tradicija in kulinarika

Organizatorji izleta želijo udeležencem teambuilding dogodka predstaviti predvsem bogato zgodovino Krasa, ki se močno prepleta z bogato kulinariko. Zato se na izletu vedno ustavimo v kakšni vasi, ki je poznana po pršutu in teranu.team building

Najbolj poznan je Štanjel in največja vas na Krasu, Lokev. Štanjel izstopa z nizom kamnitih hiš, ozkih ulic in majhnih trgov, kjer posebej izstopajo kamniti vodnjaki. V Štanjelu je na ogled Galerija Lojzeta Spacala, razstava Maksa Fabianija in etnološka zbirka v kraški hiši. Seveda pa je tu doma tudi odličen pršut in teran. Pot po Krasu nas vodi tudi do vasi Lokev, kjer je najstarejša pršutarna in najstarejša gostilna na Krasu. V obrambnem stolpu so uredili Vojni muzej Tabor, kot zanimivost naj povemo, da je ta muzej vpisan v Guinnesovo knjigo rekordov. Vse to in še mnogo več ponuja Kras, vsekakor je odlična lokacija za izvedbo team building dogodka in za prijetno, sproščeno druženje zaposlenih.

Priporočamo še: Enodnevni izlet na Krko