Naravna kozmetika – Kaj pravzaprav je?

Naravna kozmetika - Kaj pravzaprav je

Zdi se, da je danes vsak izdelek označen kot brez parabenov, organski ali naraven. Toda ali obstaja razlika med izdelki, ki so označeni kot naravna kozmetika, bio kozmetika …  Kateri  izdeleki so boljši?

Čeprav vse te stvari zvenijo dobro, je ugotoviti, kaj kupiti, lahko zastrašujoče. Strokovnjak je zame demistificiral etikete, rekoč, da je nekaj naravna kozmetika, če izdelki ne vsebujejo sintetičnih kemikalij, dišav, barvil, parabenov, sulfatov in ftalatov. Sestavine v naravnem izdelku za nego kože so običajno naravno pridobljene iz rastlin in botaničnih izvlečkov. Lahko je rastlinsko maslo, olje, rastlinski izvlečki ali posebna spojina, izolirana iz rastlinskih izvlečkov.

Kako lahko ugotovite, ali je izdelek naravna kozmetika?

Oznake na embalaži so lahko zavajajoče. Pogosto, ko je izdelek na trgovski polici, sem preveč obremenjena s količino različnih podatkov in čudovitih slik, da bi razumela, kaj kupujem. Poznavalci nas spodbujajo, da poenostavimo postopek in samo pogledamo sestavine. Vzemite si nekaj časa, da preučite blagovno znamko in sestavine, ki jih uporabljajo, da ugotovite, ali je izdelek res naravna kozmetika ali ne. Če vsebuje sintetične kemikalije, dišave, barvila, parabene, sulfate in ftalate, ni naravna kozmetika.

Bodite pozorni na sestavine, ki jih vsebuje naravna kozmetika in nadomestijo sintetične kemikalije.

Samo zato, ker so sestavine naravno pridobljene, še ne pomeni, da so naravno predelane.

Sestavine se lahko obdelajo fizično ali kemično.

Fizično obdelano pomeni, da molekularna sestava ali struktura ostane enaka.

Kemično obdelan pomeni spremembo molekularne sestave ali strukture.

Primeri naravno pridobljenih, a fizično predelanih sestavin vključujejo surova, nerafinirana olja in masla. Te se predelajo s sredstvi, kot sta hladno stiskanje ali filtracija.

Primer naravno pridobljene, a kemično predelane sestavine bi bil ricinusov vosek. To je rastlinski vosek, pridobljen iz ricinusovega zrna, proizvedenega z dodajanjem vodika čistemu ricinusovemu olju, postopek, imenovan hidrogenacija.

Podjetja imajo lahko svoje izdelke certificirano ekološke.

Svoje izdelke lahko tudi označijo kot ekološke, da navedejo, da so vse sestavine pridobljene iz ekoloških virov. To pomeni, da sam izdelek morda ni certificiran, vendar so vse sestavine certificirano ekološke.

Našteli bomo samo nekaj osnovnih sestavin, ki jih vsebuje naravna kozmetika:

Bakuchiol: »Bakuchiol je rastlinska alternativa priljubljeni sestavini proti staranju, retinolu,«  zaradi česar je učinkovita naravna kozmetika rešitev in elektrarna v naravnih kremah proti staranju. »Priljubljenost ji je močno narasla, ker je naravna sestavina, ki ima enak učinek proti staranju kot retinol. Poleg tega ne povzroča draženja ali suhosti, kot to pogosto povzroča retinol.

Vitamin C: Ena izmed najljubših rešitev za posvetlitev pigmentacije je vitamin C. »Vitamin C je močan antioksidant, kar pomeni, da bo kožo ščitil pred delci, znanimi kot prosti radikali, nestabilnimi molekulami kisika, ki razgrajujejo kožne celice in povzročajo gube, medtem ko pomaga tudi pri zaščiti pred poškodbami, ki jih povzroča izpostavljenost soncu.”

Ekstrakt zelenega čaja in polifenoli grozdnih pečk: ti močni antioksidanti so iz naravnih virov. Strokovnjaki pravijo, da lahko tudi pospešijo popravilo poškodb DNK, ki jih povzroči izpostavljenost sončnim žarkom, da upočasnijo proces staranja kože,

Botanični izdelki vključujejo močno zdravilne in hranljive rastlinske izvlečke in olja, ki jih lahko pridobimo iz cvetov, zelišč, oreščkov, semen, korenin, listov, lubja in jagodičja in so steber linije izdelkov imenovana naravna kozmetika.

Industrija naravne nege kože je eden najhitreje rastočih trgov lepote.

Obstaja veliko razlogov, da postane vaša izbira naravna kozmetika za nego kože namesto tradicionalnih izdelkov, na primer izogibanje potencialno škodljivim sintetičnim kemikalijam. Poleg tega je to okolju prijazna možnost.

Dodajte svoj prispevek, da ohranimo naš planet in zdravo okolje tudi generacijam za nami.

 

Viri:

1– Natural vs organic skin care products

2– The Difference Between Natural, Organic, and Synthetic-Free Beauty