Kuverta B5 je primerna za večino namenov

Kuverta B5 je tiste vrste kuverta, ki ne sme manjkati v vaši pisarniški opremi, saj gre za nekoliko večjo kuverto, ki vam bo prišla še kako prav. S svojimi dimenzijami 250 x 176 mm je primerna za A4 liste, prepognjene na pol. 250 tovrstnih kuvert vas bo prišlo okoli 10 evrov z DDV.

Kuverta B5 je osnova, kaj pa ostale?

V vsaki pisarni mora biti nabor osnovnih kuvert, ki jih morate imeti v vsakem trenutku pri roki. Tako ne smejo manjkati amerikanke, to so podolgovate kuverte, dimenzije 230 x 110 mm. Cena tisoč kosov vas bo prišla okoli 35 evrov z vključenim davkom. Ali boste izbrali varianto z okencem ali brez je na vas. Potem so tu še navadne kuverte, velike 176 x 176 mm, ki vam utegnejo prav tako priti zelo prav pri pošiljanju vabil. Med večjimi kuvertami pa poleg naj bo v vašem predalu še kuverta C4, dimenzije 229 x 324 mm, kjer vas bo sto kosov prišlo okoli 15 evrov z DDV.(1)

Ne pozabite na mini kuverte

Mini kuverte merijo le nekaj centimetrov. Njihove dimenzije se običajno sučejo okoli 11 x 6 cm, uporabite pa jih lahko za drobna sporočilca na darilih. Torej ne gre za klasične kuverte, ki jih boste odložili v poštni nabiralnik, pač pa za kuverte ki navadno romajo iz roke v roko. Kot nalašč vam bodo prišle, ko boste nekomu podarili šopek rož in vanjo zapisali svoje sporočilo. Seveda lahko izbirate med barvami: poleg bele imejte še klasično bež, rdečo in sinje modro.

Kuverta B5 in druge kuverte se nam zdijo včasih tako samoumevne, da jih v vsakdanjem življenju zelo radi spregledamo. A ko jih potrebujemo, enostavno ne moremo brez njih. Zato je priporočljivo, da si že prej načrtno pripravimo zalogo najbolj klasičnih kuvert, da kasneje ne bomo imeli težave z njihovo razpoložljivostjo.

Utegne vas zanimati: gumijaste štampiljke