Kuhinjsko steklo naredi “zaprto” oblikovano kuhinjo večjo

Kuhinjsko steklo

Kako narediti, da bo zaprto oblikovana kuhinja dajala občutek večje

Vse več lastnikov stanovanj izbere obliko hiše z odprto postavitve. Tako, na primer,so kuhinje izdelane na način, de se neposredno nadaljujejo v dnevne sobe, brez, da bi prostore ločevale stene. Če pa vaš trenutni dizajn kuhinje spada v kategorijo “zaprtih” in želite svoj proračun za predelavo porabiti drugje, ne skrbite. Obstaja veliko preprostih in poceni načinov, da bo zaprta kuhinja dajala občutek, da je večja, kot je v resnici. Ena izmed njih je ta, da na steno nad elementi, namestite kuhinjsko steklo.

Kako se lahko moja zasnova zaprte kuhinje zdi večja?

Vrata omar in elementov zamenjajte s steklom

Vrata omar ali celotnega sistema omar zamenjajte s steklom. Zaradi boljšega vpogleda v omare bo videti, da bo obstoječ dizajn kuhinje videti večji, kot je v resnici. Hkrati pa vam bo to pomagalo, da si ne bo potrebno zapomniti, kaj je v omarah. Precej lažje pa boste videli oz. našli stvari s pretečenim rokom trajanja, zložene v elementih kuhinje.

Uporabite svetlejše barve, na steno pa namestite kuhinjsko steklo

Za “odpiranje” zaprte kuhinje uporabite svetlo barvo, na primer pastelno rumeno ali nevtralno bež odtenke. Temne barve naredijo vsak majhen prostor še bolj klavstrofobičen. Izbrano barvo lahko združite z dodatno obdelavo oken, ki bo omogočila bistveno več sončne svetlobe v prostoru s kuhinjo. Za dodatno “posvetlitev” in optično povečanje kuhinje, lahko poskrbimo še z dodatno tudi s tem, da na steno namestimo kuhinjsko steklo v svetlem odtenku.

Kuhinjsko steklo
Kuhinjsko steklo v svetlem odtenku

Izogibajte se zapletenim dizajnom

Prihranite zapletene oblikovalske ideje za preostale dele svoje hiše ali stanovanja. V svoji kuhinji zmerno uporabljajte dekorje. Pisana in temna stenska keramika ter obilica dekorja na stenah ustvari občutek, da je prostor manjši, kot je v resnici. Zato izberite samo tistih nekaj ključnih kosov, ki bodo dopolnjevali vašo barvno shemo. Kar se tiče stene nad kuhinjskimi elementi, poiščite nasvet steklarja, ki vam bo izdelal kuhinjsko steklo po meri ter izberite svetlo stekleno stensko oblogo. Namesto stekla lahko na steno namestite tudi keramiko v svetli barvi.

Uporabite manjše in enostavnejše pohištvo

Odločite se za majhno, preprosto a udobno kuhinjsko pohištvo, ki vsebuje čiste linije in nima veliko podrobnosti. Masivno pohištvo z debelimi nogami in dodatnimi vzorci, prispeva k neokusnemu videzu in daje občutek, da zavzame veliko prostora.

Uporabite kuhinjske aparate s svetlimi in odsevnimi površinami

Nadomestite stare, neučinkovite aparate s takšnimi, z odsevnimi stranicami. To bo poskrbelo za še več svetlobe v vaši kuhinji. Hladilniki in štedilniki iz nerjavečega jekla poskrbijo za sodoben in eleganten videz, hkrati pa odlično odbijajo naravno in umetno svetlobo.

Zanimivo branje: Pločevinasta streha za razne nadstreške