Katero zaščitno steklo za telefon izbrati?

Imeti veliko prasko na zaslonu telefona je kot imeti srbečico v možganih, ki je preprosto ne morete doseči. Poleg tega zniža vrednost naprave pri nadaljnji prodaji, ko jo želite nadgraditi. Zaščita zaslona lahko ohrani površino nedotaknjeno, vendar je nakup te bolj zapleten, kot bi moral biti. Znamk, vrst in cen je toliko, da se ti kar zvrti v glavi. K sreči lahko zaščitne zaslone na splošno razdelimo na nekaj preprostih vrst, od katerih ima vsaka svoje prednosti in slabosti.

Lahko se odločite da boste svoj telefon zaščitili le z zaščitno folijo ali pa izberete tekočo zaščitno glazuro. Prav tako lahko na trgu najdete zaščitna stekla narejena iz plastike (PET), ki nudijo najmanjšo zaščito. Potem so tu stekla narejena iz prožne plastike (TPU), ki sicer nudijo boljšo zaščito zaslona kot PET stekla, vendar je površina manj gladka in se s prstom težko premikamo po njem. Po mojem mnenju je verjetno najboljša zaščita iz kaljenega stekla. Imajo gladek občutek ob drsenju s prstom, so najbolj odporna na udarce, preprečujejo največ poškodb in so še vedno na voljo po dokaj ugodnih cenah. Tako zaščitno steklo lahko dobite pri Chameleonu, kjer ponujajo veliko izbiro kaljenih stekel, vseh oblik in velikosti. Njihova stekla imajo samočistilni proti maščobni nanos za manj prstnih odtisov, odlično trdnost 9H in so prevlečena s slojem proti razbitju stekla. Poleg tega pa so tudi opremljena s slovenskimi navodili in orodji za enostavno namestitev. Če za svoj telefon v njihovi ponudbi ne najdete specifičnega zaščitnega stekla, potem lahko izberete univerzalna zaščitna stekla Chameleon, o katerih se je že pisalo v enem izmed drugih člankov.

Res je da zaščitno steklo za telefon ni popolno in se lahko razbije, kar pa je najbolj važno je, da se ne razbije in opraska zaslon vašega telefona. Tako lahko brez skrbi telefon pospravite v žep ali torbico skupaj z drugimi predmeti. Če in ko se zaščitno steklo opraska, ga lahko zamenjate, s čimer ohranite dejanski zaslon v brezhibnem stanju za poznejšo nadaljnjo prodajo. Da ne omenjamo, da se strošek menjave zaščitnega stekla giblje okrog 20€, menjava zaslona na vašem telefonu pa vas bo prišla krepko čez 100€ če ne celo več, odvisno od modela telefona.