Infografike – 3 nasveti

Infografike: 3 nasveti kako s pomočjo infografik dobiti nove stranke

Infografike uvrščamo znotraj grafičnega oblikovanja in so boljše od vsebine, ki vsebuje samo besedilo. Ne, resno – z vidika pridobivanja povezav, deljenja in izboljšanja izkušnje obiskovalcev so infografike na prvem mestu. Sigurno ste že videli kje prikaz informacij s pomočjo grafik, ki so v vas vzbudile večje zanimanje. 

Morda ste novi v vizualnem marketingu ali pa ste izkušeni ambasador blagovne znamke in želite še več nasvetov, kako uporabljati infografike v marketingu. Ne glede na to, na katerem koncu spektra ste, smo tu, da vam pokažemo, zakaj so pomembne in kakšna je hitra pot do pridobivanja strank z njimi. 

Tukaj je primer infografike:

 

Primer infografike: sun protection

Kaj so infografike?

Najenostavneje rečeno, so grafike, ki združujejo besedilo in vizualne podobe, da hitro in jasno predstavijo veliko informacij. Prav tako pomagajo razčleniti potencialno zahtevno vsebino v kratke, za vaše občinstvo prebavljive koščke.

3 nasveti kako z  njimi pridobiti nove stranke

  1. Najprej moramo določiti našo ciljno publiko. Veste kdo je vaša ciljna publika? To je prvi korak pri načrtovanju strategije vmarketingnu na kateremkoli področju. 
  2. Morajo biti natančne, preproste, da lahko z njimi predstavimo ključne informacije na enostaven način.
  3. Zadnji in najbolj pomemben nasvet pa je seveda vizualen izgled, ki mora biti privlačen. To se na primer lahko doseže z različno uporabo živih barv. Seveda pa je priporočljivo, da v kolikor delamo infografike za neko podjetje oziroma blagovno znamko, vedno uporabljamo barve podjetja (cgp barve). Tu je zelo pomembno, da je grafičen oblikovalec prilagodljiv in dober. 

Infografike lahko služijo kot odličen način promocije podjetja. Pritegnejo lahko pozornost in s tem mogoče celo nove stranke. Pomembno je le, da smo preprosti, in da prikažemo zgodbo, ki bo navduševala in spodbujala ljudi, k branju. Zelo pomembna je izbira pravega grafičnega oblikovalca, ki bo ustrezno načrtoval in narisal grafike. Sedaj pa nas zanima.

Kaj pa menite vi? Vas bolj privlačijo slike in grafike ali imate raje preprost goli tekst.