Iskanje zaposlitve na LinkedInu

Kako učinkoviteje uporabljati iskanje na LinkedInu za izboljšanje iskanja zaposlitve

  1. Iskanje na LinkedInu – delovna mesta

Iskanje na LinkedInu – delovna mesta, je prva kategorija rezultatov, saj je LinkedIn predvsem portal za poklicno mreženje s poudarkom na iskanju delovnih mest. Kliknite Jobs in videli boste šest novih filtrov, kot so datum objave delovnega mesta, raven izkušenj, vrsta delovnega mesta, na delovnem mestu/oddaljeno itd. Te filtre lahko uporabite za nadaljnjo racionalizacijo rezultatov.

  1. Iskanje podjetij v omrežju LinkedIn

V zavihku Podjetja so prikazani rezultati, ki se nanašajo na mesta, ki v tem primeru zaposlujejo zaprte podnapisovalce. Ta seznam lahko zožite z uporabo treh filtrov za Location (Lokacija), Industry vertical (Vertikalna panoga) in Company Size (Velikost podjetja).

  1. LinkedIn People Search (Iskanje ljudi)

Iskanje ljudi ima tri filtre, ki jih lahko uporabite za iskanje ljudi, ki delajo na določeni lokaciji in v določenem podjetju. Preverite lahko tudi stopnjo povezanosti z vašim omrežjem, če nameravate prositi za priporočila na LinkedInu. To je dober način za iskanje več podjetij, ki zaposlujejo osebe za izdelavo zaprtih podnapisov.

  1. Iskanje skupin v omrežju LinkedIn

Strokovne skupine imajo člane, ki delajo na podobnih področjih po vsem svetu. Lahko osvetlijo različne vertikale industrije, lokacije, podjetja in svobodna dela, ki zaposlujejo za ta sklop spretnosti. Pridružitev najboljšim skupinam LinkedIn za iskalce zaposlitve vam bo pomagala povečati vašo vključenost na LinkedInu in biti opažen med zaposlovalci.

  1. Iskanje objav v omrežju LinkedIn

Objave se morda ne zdijo najboljši način za iskanje zaposlitve ali povezav, vendar vas bo nekaj branja pripeljalo do informacij o približevanju delovnih mest, ki jih lahko uporabite za iskanje več podjetij, ljudi, stikov in profilov. Objave lahko razvrstite s filtri, kot so objavil, datum, razvrščeno po, avtor, panoga itd.

  1. Iskanje tečajev v omrežju LinkedIn

Tečaje v omrežju LinkedIn lahko razvrstite glede na raven učenja in čas do zaključka. Ponuja nekaj najboljših učnih tečajev za iskalce zaposlitve, ki so popolnoma brezplačni in gostujejo interno. Za druge je treba imeti LinkedInovo premium članstvo ali naročnino na določen tečaj.

  1. Iskanje dogodkov v omrežju LinkedIn

Če delate v panogi, ki je precej prisotna na spletu, kot je razvoj programske opreme, boste videli veliko ustreznih seznamov dogodkov, ki jih lahko razčlenite. Številne industrijske vertikale ne upravičujejo profesionalno organiziranih dogodkov. V takih primerih boste dobili seznam nejasno relevantnih seznamov, ki jim lahko sledite ali jih ignorirate.

  1. Iskanje storitev v omrežju LinkedIn

V zavihku Storitve so navedeni vsi člani omrežja LinkedIn, ki ponujajo storitve, podobne vašim. V tem primeru si lahko ogledate seznam članov, ki delajo kot podnaslavljalci zaprtih napisov. Obravnavajte ga kot seznam svojih najbližjih konkurentov. Za razvrščanje lahko uporabite tri filtre – lokacijo, kategorije storitev in povezave.

iskanje na LinkedInu

Učinkovitejša uporaba iskanja v omrežju LinkedIn

LinkedIn je vsestranski zaposlitveni portal, ki omogoča številne načine iskanja zaposlitve. Vsako od devetih kategorij iskanja LinkedIn lahko temeljito raziščete in tako najdete več priložnosti za zaposlitev, ustreznih povezav, podjetij, priložnosti za delo in prostovoljstvo itd.

 

Ko obvladate ta orodja, se lahko osredotočite na načine za optimizacijo svojega profila, da pritegnete več strank.