IPTV set top box

Kaj sploh je in čemu je namenjen IPTV set top box?

IPTV set top box je naprava, ki vam omogoča takojšen dostop do več sto kanalov, brez uporabe satelitske antene. S tem, ko ga priključite na internetno povezavo in povežete s televizorjem, boste lahko v živo doživeli TV-kanale, pa tudi še kaj drugega.

Večina IPTV set top box naprav prihaja z nameščeno programsko opremo in aplikacijami, kot so Youtube, Netflix, Skype in še veliko drugimi.  Svoj televizor  boste s tem spremenili v multimedijsko napravo, ne da bi morali urejati dodatne nastavitve ali namestitve.

IPTV set top box
IPTV set top box – spremenite svoj televizor v multimedijsko napravo
Začetek s svojim IPTV Set Top Box

IPTV naprave so praviloma že predhodno nastavljene in konfigurirane, zato vam ob priključitvi ni potrebno storiti ničesar. IPTV naprave imajo priložene  vse potrebne kable in dodatno opremo za priključitev na HDMI vhod televizorja.

Naprej vtaknite napajalnik v električno vtičnico in jo priključite na svojo IPTV napravo. Uporabite daljinski upravljalnik (ki je priložen), da ga vključite.

Ob prvi priključitvi bo samodejno prenesel posodobitve in posodobil vašo IPTV napravo z najnovejšo programsko oprem. Posodobil se bo tudi seznam kanalov.

Povezovanje IPTV Set Top Boxa z internetom

Naslednji korak je, da povežete svojo IPTV napravo internetom. To lahko storite bodisi z uporabo WIFI povezave ali Ethernet povezave.

Če želite vzpostaviti povezavo z brezžičnim omrežjem, morate najprej omogočiti Wi-Fi na svoji napravi. To naredite tako, da odprete zavihek nastavitve in izberete povezavo WiFI, ter vnesete omrežno geslo. V nekaj sekundah boste povezani.

Če se odločite za povezavo z vašim usmerjevalnikom s kablom Ethernet, preprosto povežite ethernetni kabel z vašim IPTV Set Top Box-om in priključite kabel na usmerjevalnik ali stikalo in povezava bo vzpostavljena takoj.

Iskanje kanalov

IPTV Set Top Box je nastavljen tako, da uporabnikom omogoča takojšen dostop do vseh svojih kanalov, ne da bi jih morali iskati. Kanali so razvrščeni po jezikih, državah, kategorijah. Najpomembneje pa je, da se lahko odločite za dodajanje kanalov na “Seznam priljubljenih kanalov”, ki omogoča hitro in enostavno navigacijo do kanalov.

Snemanje vaših kanalov

IPTV Box ima tudi USB priključek, kamor lahko priključite bodisi zunanji trdi disk ali USB ključ za snemanje vaših kanalov.

 

Prenos aplikacij

Ker IPTV Box poganja Android, boste imeli dostop do vseh aplikacij za Android, ki so na voljo v Google Store. Brskate lahko aplikacijah, ki so že vnaprej nameščene v na IPTV Box.

Omogočite si takojšen dostop do več kot 1700 kanalov, vključno z MBC, Rotano, ART in še več kanali v polni visoki ločljivosti! Sezname kanalov si lahko pogledate tukaj.