4 NAJPOMEMBNEJŠE LASTNOSTI KOLES NEWBIKE, KI SO BILE NAVDAHNJENE PO ZGLEDU TIPIČNEGA NIZOZEMSKEGA MESTNEGA KOLESA

4 NAJPOMEMBNEJŠE LASTNOSTI KOLES NEWBIKE, KI SO BILE NAVDAHNJENE PO ZGLEDU TIPIČNEGA NIZOZEMSKEGA MESTNEGA KOLESA

V kolesarski trgovini NewBike sledimo viziji trajnostne mobilnosti po vzoru Nizozemske

V kolesarski trgovini NewBike sledimo viziji trajnostne mobilnosti, pri čemer nam pomemben vzor predstavlja Nizozemska. Kot ste skoraj zagotovo že kje zasledili ali prebrali, ji lahko povsem upravičeno pripišemo, da je kolesarska država brez vsakršne konkurence. Ste morda vedeli, da naj bi bilo tam glede na podatke koles celo več, kakor prebivalcev? Vam je znan tudi podatek, da Nizozemci več kot polovico vseh svojih kratkih potovanj, kot je pot v šolo, službo in drugih opravkih po mestu, opravijo za krmilom kolesa?

V kolesarski trgovini NewBike smo mnenja, da moramo Slovenci na področju uveljavljanja mestnih koles kot pomembni alternativi avtomobilom, kljub izrazito pozitivnim trendom v zadnjem času, narediti še ogromno. Prvi korak k temu je zagotovo obisk kolesarske trgovine in nakup ustreznega kolesa. Več o tem, zakaj v naši kolesarski trgovini svetujemo nakup ravno koles NewBike, pa vam zaupamo v nadaljevanju prispevka.

Kakšne vrste koles je mogoče kupiti v kolesarski trgovini NewBike?

Kolesarska trgovina NewBike je pravi naslov za vas, ne glede na to, če iščete električno ali klasično mestno kolo, moško ali žensko, za otroka ali odraslega. Ponudba mestnih koles v naši kolesarski trgovini obsega več kot 30 različnih modelov in trdno smo prepričani, da se bo pri nas našlo pravo kolo za vsakogar.

Čeprav je nabor mestnih koles  v kolesarski trgovini NewBike izjemno pester in raznolik, je vsem njim skupna:

– visoka kakovost izdelave,

– uporaba zgolj najbolj trpežnih in zanesljivih materialov,

– dovršen oblikovalski slog,

– odetost v privlačne barvne odtenke in

– všečen izgled, v katerega se zaljubite že ob prvem pogledu.

Vsa kolesa v naši kolesarski trgovini so uvožena iz Nizozemske, zato jim je skupno tudi to, da so bila pri oblikovanju navdahnjena po zgledu tipičnega nizozemskega mestnega kolesa. Razkrivamo vam štiri najpomembnejše lastnosti koles iz kolesarske trgovine NewBike, ki navedeno tudi najbolj potrjujejo.

Najočitnejša razlika koles NewBike je položaj voznika, ki je zahtevan med vožnjo

V kolikor drugačno oblikovanega okvirja ne boste opazili že takoj ob pogledu na kolesa NewBike, pa boste to nedvoumno spoznali takoj, ko se boste nanje posedli in zavrteli pedala. Okvir koles NewBike je namreč oblikovan tako, da je sedež spuščen nekoliko nižje, krmilo pa dvignjeno višje, zaradi česar med vožnjo od voznika zahtevajo visok pokončen položaj sedenja.

Vsekakor drži, da takšen način sedenja med vožnjo koles NewBike ni najbolj učinkovit z vidika prenosa moči, pa tudi aerodinamike, vendar njegovo bistvo ne temelji na športnemu duhu, temveč na zagotavljanju čim večjega udobja za voznika. Tovrstno oblikovanje je značilno tudi za večino mestnih koles na Nizozemskem, pri čemer se je potrebno zavedati, da Nizozemci kolesa ne uporabljajo kot športni pripomoček, ampak kot vsakodnevno prevozno sredstvo. Skladno s tem mora biti mestno kolo za njihove kriterije predvsem udobno, saj bo le tako vožnja od točke A do točke B tudi najbolj prijetna, kar pa je tudi najpomembnejši namen koles NewBike.

Ali visok pokončen položaj med vožnjo koles NewBike prispeva zgolj k povečanju udobja?

Kot smo zapisali že zgoraj, visok pokončen položaj koles NewBike zagotavlja neprekosljivo večjo mero udobja za voznika. Tovrsten položaj pa ni več kot dobrodošel zgolj z vidika počutja med vožnjo, temveč je tudi izjemno pomemben element pri doseganju večje varnosti.

Razlog je v tem, da boste imeli zaradi pokončnega in vzravnanega položaja med vožnjo koles NewBike občutno boljši pogled na dogajanje okoli sebe. Ker boste veliko lažje spremljali promet in avtomobile, pešce ali druge kolesarje, se boste lahko tudi veliko hitreje odzvali, v kolikor bi to bilo potrebno.

Glede na uradne statistične podatke, ki kažejo, da predstavljajo kolesarji poleg pešcev najranljivejšo in najbolj ogroženo skupino v prometu, je potrebno opisano lastnost koles NewBike vzeti v zakup kot zares veliko ter pomembno prednost, zaradi katere bo vaša varnost med kolesarjenjem nedvomno izboljšana.

Posebnost okvirjev naših koles je tudi v tem, da zajemajo vse značilnosti ženskega kolesa

Kolesa v naši ponudbi se v obliki od ostalih konkurenčnih koles, ki so trenutno dostopna na trgu, ne razlikujejo zgolj po višini sedeža in krmila, temveč tudi po sami zasnovi okvirja, ki ima vse značilnosti ženskega kolesa.

Če je še nedolgo nazaj veljalo, da zaradi nenapisanega pravila o nespodobnosti enostavno ni bilo mogoče srečati moškega na ženskem kolesu, danes temu še zdaleč ni več tako. Na Nizozemskem, pa tudi v številnih drugih evropskih državah, je žensko kolo prevzelo vlogo prevladujoče oblike kolesa za prav vse kolesarje. Tudi pri nas je sicer zaznati naraščajoč trend priljubljenosti ženskega kolesa in morda ste že tudi sami opazili, da se čedalje več moških odloča za žensko kolo. Ste se vprašali, zakaj je temu tako?

Najpomembnejši razlog je ta, da žensko kolo omogoča izjemno lažje povzpenjanje in sestopanje s kolesa, saj vam z nogo ni treba zamahniti visoko čez zgornjo gred, sedež, pa še sedež za otroka, v kolikor ga imate nameščenega.

Kaj je glavna razlika ženskega kolesa v primerjavi z moškim in za koga je še posebej priporočljivo?

Glavna in tudi že na prvi pogled najočitnejša razlika, po kateri boste že od daleč najhitreje ločili žensko kolo od moškega, je odsotnost zgornje prečne gredi, katere prvotni namen je bil učvrstitev konstrukcije moškega kolesa. Zgornja gred se sicer nahaja tudi pri ženskem kolesu, le da je nameščena nekoliko nižje in v poševni položaj, zato ima značilno obliko trapeza. Od tod tudi izhaja besedna zveza trapezasti okvir, ki se pogosto uporablja v enakem pomenu kot žensko kolo.

Zaradi lažje uporabe žensko kolo svetujemo kar vsem, še posebej toplo pa ga priporočamo starejšim, saj so tako manjše možnosti za padec, pa tudi tistim, ki se soočate z bolečinami v sklepih ali drugimi gibalnimi ovirami.

Čim višja varnost kolesarja je ena izmed prednostnih nalog mestnega električnega kolesa NewBike

Ste vedeli, da je srečanje kolesarja na mestnem električnem kolesu s čelado na Nizozemskem prava redkost, uporaba čelade pa velja prej za izjemo kakor za pravilo? Da, prav ste prebrali, za Nizozemce je nenošenje čelade nekaj povsem sprejemljivega in nikakor ne predmet zgražanja, kot to velja pri nas in v ostalih evropskih državah. Toda kljub temu, da imajo tam celo več koles kakor prebivalcev, je njihova statistika nesreč še vedno izjemno nizka in spadajo med za kolesarje najbolj varne države na svetu. Vas zanima, kako je to mogoče? Dovolite, da pojasnimo.

Drži, da je na Nizozemskem zavidanja vredno urejena kolesarska infrastruktura, prav tako tam velja zelo visoka kolesarska kultura, vendar je k varnosti ogromno doprinesel razmah mestnega električnega kolesa, katerega prodajne številke že celo presegajo klasično kolo. Čeprav ljudje električno mestno kolo načeloma sprva povežejo z zmanjšanim naporom in povečanim udobjem med vožnjo, je prednostna naloga mestnega električnega kolesa NewBike, ki je zasnovano po električnem mestnem kolesu, kot ga uporabljajo na Nizozemskem, zagotovitev čim višje varnosti.

Kako električno mestno kolo NewBike doprinese k varnosti kolesarja?

Kot smo zapisali že nekaj vrstic višje, k varnosti električnega mestnega kolesa NewBike ogromno prispeva posebno oblikovana zasnova okvirja, z zdaj že poznanim položajem, ki je zahtevan med vožnjo, in značilnosti ženskega kolesa. Pri tem velja omeniti še dodelan zavorni sistem, ki vas nikdar ne bo pustil na cedilu in ki vam bo v kombinaciji s kakovostnimi platišči omogočal varno zaviranje ali zaustavljanje v prav vseh vremenskih pogojih.

Nekaj besed pa je nedvomno potrebno nameniti tudi elektro pogonu na električnem mestnem kolesu NewBike. Čeprav mnogi menijo, da je varnost na električnem mestnem kolesu nižja, kakor na klasičnem, jim s tem povzročajo veliko krivico, saj je resnica ravno nasprotna. Na električnem mestnem kolesu boste lahko dosegli višje hitrosti in tako bolje sledili prometu, veliko prej pa boste tudi pospešili, če bi dana situacija to od vas zahtevala.

Smo že omenili, da so na vsakem električnem kolesu NewBike nameščena tudi LED svetila, zaradi katerih bo vaša vožnja varna tudi ob slabših svetlobnih pogojih?

Mestno kolo NewBike je mogoče povsem enostavno opremiti tudi z dodatno kolesarsko opremo

Čeprav vsebuje vsako mestno kolo NewBike že ob nakupu dolg seznam dodatne opreme, od katere velja izpostaviti predvsem varovalo verige, ki bo preprečevalo, da bi prišla vaša obleka v stik z verigo, blatnike, katerih naloga je zaščita vas in kolesa pred umazanijo ter že omenjena LED svetila spredaj in zadaj, ga je mogoče z lahkoto opremiti tudi z dodatno kolesarsko opremo.

Na mestnem kolesu NewBike je bilo morebitno nameščanje dodatne kolesarske opreme namreč predvideno že ob konstruiranju, zato boste to lahko storili hitro, enostavno in brez kakršnihkoli zapletov.

Kaj od dodatne kolesarske opreme je priporočljivo namestiti na mestno kolo?

Če se zopet ozremo na Nizozemsko, ljudje tam mestnega kolesa ne uporabljajo zgolj za lasten prevoz, temveč tudi za prevoz otrok, prtljage in celo manjših hišnih ljubljenčkov. Vsako mestno kolo iz naše ponudbe je trpežno in še dodatno ojačano, zaradi česar boste lahko vse našteto brezskrbno prevažali tudi sami.

V ta namen vam svetujemo, da si ogledate našo ponudbo otroških sedežev, torb in košar za kolo, ki ne bodo zgolj še dodatno popestrile videz vašega že tako atraktivnega mestnega kolesa NewBike, temveč ga bodo naredile še bolj uporabnega in mu tako še povečale vrednost.